De ce votez?#26

Si am ajuns la zi cu articolele. Numarul 26 vine de la un protestatar de la Colectiv. Un om care si-a luat inima-n dinti si a pus umarul la treaba in guvernul Ciolos. Si-a facut-o bine. Este vorba de domnul Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene.

”Am votat prima dată la 19 ani și de atunci nu am lipsit niciodată. Am votat pană și la alegerile altora, în anul în care am studiat la Londra.

Cred că votul este momentul care ne oferă demnitate și putere. Sunt entuziasmat de acest proiect prin care tinerii sunt chemați la urne. Dacă noi nu votăm, votează alții în numele nostru. Dacă noi nu protestăm, protestează alții în numele nostru. Dacă noi nu ne implicăm, se vor implica alții.
Am votat chiar și atunci cand era de ales între două rele, pentru că e lașitate să fugi cand nu deciziile sunt grele. Și întotdeauna poate fi mai rău, indiferent de ce zice unul sau altul. Cu atat mai mult în acest an, cand în sfarșit aveți cu cine, cand există un partid cinstit și profesionist, cand în fine putem vota pentru, nu doar contra, în acest an nu avem scuză să stăm acasă.

Veniți la vot!”.


Ca sa nu-mi sara lumea-n cap, am publicat acest articol nu din simpatie fata de USR ci din simpatie pentru omul Cristian Ghinea. A fost la proteste exact cum am fost si eu. Iar apoi a ales sa se implice, nu sa fuga ca un las si sa urle-n gura mare că altii ar trebui s-o faca.

2 Replies to “De ce votez?#26”

  1. Consider că ieşitul la vot este o condiție esențial sugestivă pentru o societate democratică, dar se pare ca mulți cetățeni nu sunt familiarizați cu înțelesul termenului ( demos=popor, cratos=putere), cu alte cuvinte puterea ne aparține nouă, cel puțin teoretic. Urăsc genul de persoane care se plang de anumite lucruri şi totuşi ei nu încearcă să facă nimic(să-şi aleagă liderii afirmând stereotipuri de genul: ,, oricum nimeni nu face nimic”). Da, este posibil ca să nu facă nimic, dar speranța moare ultima. Ar trebui sa se insiste mai mult pe o cultură civica. Este deficitară din punctul meu de vedere.
    Personal, prefer să-mi asum responsabilitatea alegerii unor conducatori si să aleg raul mai putin rau decat sa aleaga altii pentru mine. Noi, tinerii de azi vom deveni adulții de mâine şi trebuie să ne șlefuim pentru a deveni niște adulți responsabili.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *