Magazinul Altex din Vaslui a fost jefuit

Se pare ca azi noapte (12 februarie spre 13 februarie 2016), magazinul Altex din incinta complexului Kaufland a fost spart de niste indivizi ramasi neidentificati inca. Au taiat firele camerelor de supraveghere (si nu s-a declansat alarma la firma de paza?!), au intrat in magazin si au iesit in mai putin de un minut si jumatate cu marfa in valoare de 1,3 miliarde de lei vechi.

Oamenii stiau unde sunt firele si stiau care e protocolul firmei de paza (o unitate de interventie trebuia sa ajunga in maxim 4 minute). Au stiut cand sa iasa si au luat doar produse usor de carat, usor vandabile si valoroase. Estimez eu ca vreo 50 de telefoane. Daca au furat doar S6, G4 sau HTC-uri M8. Ar fi furat doar droizi, Apple nu le-o placut. De asemenea, angajatii sunt scoși din ecuația furtului, cum zic cei de la Vremea Noua.

Se pare că angajații sunt scoși din cercul suspecților. S-au vizionat înregistrările și s-a văzut cum înainte de a închide magazinul, angajații au asigurat magazinul cum trebuie, armând inclusiv dispozitivul de securitate. Chiar și ușa prin care au intrat hoții a fost securizată așa cum prevăd procedurile lor interne. Hoții au vizat doar telefoanele mobile.

Aceasta nu este prima paguba produsa de hoti firmei. Un alt magazin a fost jefuit pe 5 decembrie la Iasi in incinta Carrefour Era. De acolo s-a sustras marfa in valoare de 5 miliarde de lei vechi. Ca in filme, hotii au coborat din tavan. Detalii in articolul de pe Adevarul. Legat de furtul din Vaslui, mai multe detalii aflati din articolul celor de la Vremea Noua.

One Reply to “Magazinul Altex din Vaslui a fost jefuit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *