Configurare card student de la Raiffeisen

Dupa ce mi-am ridicat cardul, lucru pe care ti-am zis ca l-am facut aici, trebuia sa-mi configurez contul de pe Raiffeisen.ro pentru a avea acces la Internet Banking. Asta se face au ajutorul acelui card reader pe care l-ati primit odata cu ridicarea bucatii de plastic microcipata. Metoda este relativ banala iar in 2-3 minute ar trebui sa fie gata treaba.

Prima data intrati pe Raiffeisenonline.ro. Aici vi se va cere un cod utilizator (CIF) care v-a fost dat odata cu cardul. E un cod numeric format din 10 cifre. N-ai cum sa nu-l observi. Mai departe, introduci cardul (partea cu chip-ul) in card reader. El se va aprinde automat si iti va cere sa te autentifici asa ca vei apasa pe AUTENTIFICA. Ulterior iti va cere codul PIN (il gasesti in plic sub o pelicula neagra). Introduci si dai OK. Iti va genera un cod pe care-l vei introduce in sectiunea COD DE AUTENTIFICARE de pe Raiffeisenonline.ro (a doua casuta). Mai departe iti va aparea o fereastra cu un singur chenar in care trebuie sa introduci un nou cod de utilizator. Pe care-l doresti tu. Asta va inlocui sirul de 10 cifre. Nu mai ramane decat sa scoateti cardul din cititor si asta e tot!

Partea urata este ca va trebui de fiecare data (cred), cand va veti loga in contul online, sa folositi card reader-ul pentru a va genera parola. In rest, cam asta-i procedura. Ca sa puteti urma pasii, va trebui sa cititi si sa fiti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de banca. Cam asta-i tot. Spor la treaba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *